20.09.2021

2. DIO Određivanje cijene i fotografiranje!

Nakon što ste nekretninu fizički pripremili za prodaju potrebno je formirati PRODAJNU CIJENU NEKRETNINE!

Tu svakako savjetujem da se konzultirate sa licenciranim agentom za prodaju nekretnina kojem vjerujete i u kojeg imate povjerenja.
Potrebno je biti svjestan da nekretninu prodaju 3 faktora:
 Lokacija
 Rijetkost na tržištu
Cijena

Potrebno je odrediti PRODAJNU  cijenu  nekretnine  (pitajte se dali nekretninu stavljate na tržište da ju prodate ili  da ju prodajete…).
Prilikom određivanja tržišne cijene nekretnine potrebno je biti svjestan atraktivnosti ili ne atraktivnosti određene nekretnine.

Bez obzira na emocionalni angažman pokušajte doći do realne cijene nekretnine u konzultaciji sa stručnom osobom, (osobno smatram dobrog i stručnog agenta za nekretnine vrlo kompetentnim).

Metodu usporedbe isto tako je moguće uzeti u obzir no svakako ju komparirati sa nekretninama na sličnim lokacijama prodanim u skorije vrijeme a ne prije nekoliko godina kada je stanje na tržištu nekretnina naravno bilo drugačije.

Slijedeći korak  u prodaji Vaše nekretnine je izrada kvalitetnih fotografija.

Ne zaboravite da slika govori više od riječi.

Molim vas da uložite određeni trud u fotografiranje Vaše nekretnine, jer što su kvalitetnije fotografije lakše će te privući potencijalnog kupca za vašu nekretninu. Ne zaboravite dekorirati sam prostor prilikom slikanja, postavite svježe cvijeće, voće, svijeće, postavite kuhinjski stol, namjestite i dekorirajte krevete i kupaone.

Ukoliko odlučite sami staviti vašu nekretninu u prodaju svakako morate imati fotografije visoke kvalitete, preporučujem da angažirate profesionalnog fotografa.

Ukoliko ćete angažirati agenta za nekretnine on će obaviti fotografiranje i pobrinuti se za kvalitetne fotografije i opis nekretnine.