15.08.2021

Korisni savjeti oko kupnje i prodaje nekretnine

IMAJTE NA UMU DA PRODAJA NEKRETNINE NIJE ČIN NEGO PROCES –
KAKO GA ZAPOČETI?

Jeste li ikada razmišljali o tome da svaka nekretnina svaki stan, kuća, vila... ima svoju energiju kojom zrači na svoje ukučane?
Vaš stan -  vaša kuća kakav god bio malen, velik , skroman, luksuzan ona je vaš dom i odraz je vas, vašeg načina života, vaših navika, čak i vaših uvjerenja.
Vaša nekretnina, vaš DOM upija sve vaše tuge i strahove, svu vašu sreću i veselje ona je odraz vas i vi ste odraz nje.
Nakon 3 godine života u nekretnini ona memorira emocije vlasnika.
Kako ćete se odnositi prema svojoj nekretnini tako će i ona zračiti prema vama, koiko joj ljubavi budete pružili s toliko ćete ljubavi živjeti i uživati u svom vlastitom domu
Prvi korak u prodaji nekretnine je donošenje čvrste odluke da želite prodati tu nekretninu i zaista se od nje odvojiti (emocionalno i fizički).
Bez obzira na razlog koji Vas je motivirao za prodaju svoje nekretnine ne budete li se emocionalno odvojili od nje nekretnina će teško naći kupca ili će se prodati po pre niskoj cijeni. Svakako krenite u prodaju svoje nekretnine sa namjerom da nadjete kupca koji će biti sretan u Vašoj nekretnini.

 Nakon donošenja odluke o prodaji nekretnine potrebno je fizički očistiti nekretninu od nepotrebnih stvari (od stvari koje nećete prenijeti u novi dom a koje ne će služiti niti novom vlasniku). Stvari možete pokloniti, prodati ili baciti, ali što god činite, činite to s namjerom da Vaša nekretnina pronađe novog stanara .

Sjetite se da sve u životu ima svoj vijek trajanja pa tako i stvari koje smo nagomilali i kojih se moramo riješiti ukoliko želimo prodati nekretninu.
Posebno obratite pažnju na pretrpane ormare, garderobe, ostave, tavane, podrume, garaže koji su nerijetko prepuni stvari «koje bi vam mogle trebati» a tamo već godinama skupljaju prašinu
Nakon što ste se oslobodili viška stvari potrebno je osloboditi nekretninu Vaše energije, pogotovo ako je nekretnina stečena nasljeđivanjem, ili su se u nekretnini dešavale neke emocionalno teške stvari... 

Nakon što ste se riješili stvari i počistili nekretninu svakako se preporučuje otopinom vode, morske soli, jabučnog octa i cimeta u prahu oprati sve površine poput štokova, vrata, kvaka, prozora, namještaj, šaltera... sa namjerom da očistite sve ono što je nekretnina upila tijekom vašeg života tamo.
Nakon što ste nekretninu oslobodili od stvari i pročistili preporučujem da sklonite sa zidova i sa polica sve osobne fotografije budući kupci kada dođu na razgledvanje nekretnine u stanu zamišljaju sebe i u tome im vaše osobne fotografije koje se vide okolo zasigurno neće pomoći.
Fotografije sklonite onog momenta kada ste donijeli odluku o prodaji a ne neposredno prije nego što dolaze potencijalni kupci!